Yaz aylarında sıcağın ve tuzun etkisiyle algler, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için renkli maddeler üretiyor; bu da göle eşsiz renkler kazandırıyor. Bakterilerin fazla üremesi ise gölün genellikle pembe veya kırmızı renge bürünmesine yol açıyor.
"TUZUN ŞİFA OLDUĞUNA İNANIYORUZ''
Tuz Gölü'nün bu doğal güzellikleri, özellikle ortopedik rahatsızlıkları olan vatandaşların ilgisini çekiyor. Gölün tuzlu kumlarıyla tedavi yöntemini tercih eden ziyaretçiler, özellikle eklem ağrıları ve romatizma gibi sorunlara şifa bulduklarını belirtiyor.
Hüsnü Koç isimli ziyaretçi, "Ayaklarımızın tuza ve suya basması sağlık açısından da güzel bir şey" diyerek göldeki deneyimini paylaştı. Bir başka ziyaretçi Ali Aktaş ise menisküs yırtığı nedeniyle geldiği gölden büyük fayda gördüğünü vurgulayarak, "Sıcak tuzlu kum tedavisinin bana yüzde 90 faydası olduğunu düşünüyorum." dedi.
Tuz Gölü'nü ziyarete Güneydoğu Asya'dan da turistlerin geldiği gözlemlendi. Merve Yüksel ise yeni doğan bebeğiyle birlikte gölde tuzlu kum tedavisini tercih ettiklerini belirterek, "Tuzun şifa olduğuna inanıyoruz. Bebeğimize de faydalı olmasını istedik." şeklinde konuştu.