UEFA Ülke Puanı sıralamasında Türkiye geriye düştü: Hedef ilk 10

2023-2024 sezonunda gösterilen performansla Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 9. basamağa kadar yükselmişti. Ancak yeni sezonun başlamasıyla birlikte, Türkiye bir basamak gerileyerek 10. sıraya düştü.

Bu düşüşte, Çekya'nın Avrupa kupalarındaki başarılı sonuçları etkili oldu. Çekya, bu sezon 5 takımla mücadele ederek ülke puanına 2.800 puanlık katkı sağladı ve Türkiye'nin önüne geçti.

Türkiye ise Başakşehir, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetlerine rağmen ülke puanına 1.700 puan ekledi. Ancak bu çaba, Çekya'nın gerisinde kalmamak için yeterli olmadı.

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderebilmek için Türkiye'nin en az 10. sırada yer alması gerekiyor. 11. sıraya düşülmesi durumunda ise Türkiye şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3 eleme turu oynamak zorunda kalacak.

İLK 10 SIRA

UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 10 şöyle şekillendi: İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Hollanda, Portekiz, Belçika, Çekya ve Türkiye. Norveç ise Türkiye'yi yakından takip eden 11. sırada bulunuyor. Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkını koruyabilmesi için sıralamada tekrar yükselmesi büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri