Ülke genelinde 'çakar lamba' denetimi: 5 milyon 196 TL para cezası kesildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde yapılan denetimlerde 807 sürücünün araçlarındaki çakar lambaların söktürüldüğünü ve toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde yapılan denetimlerde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere yönelik ciddi tedbirler alındığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, 1-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 807 sürücünün araçlarındaki çakar lambaların söktürüldüğünü ve toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz önce insan. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Işıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri