Ulusal Su Kurulu kuruldu

Bakan Yumaklı liderliğinde kurulan kurul, su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzey koordinasyon ve işbirliği sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin su yönetimi alanındaki güçlü duruşunu pekiştirmek ve su kaynaklarını korumak adına önemli bir adımın atıldığını duyurdu. Su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla kurulan Ulusal Su Kurulu, üst düzey koordinasyon ve işbirliği sağlayarak faaliyete geçti. Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kurul, Tarım ve Orman Bakanı başkanlığında çeşitli bakan yardımcıları ve sektör temsilcilerinden oluşacak şekilde organize edildi.

Kurul, 12. Kalkınma Planı'nda belirtildiği üzere su yönetimi alanında etkinlik sağlamayı, kısa ve uzun vadeli planlar oluşturmayı, su-gıda-enerji-ekosistem ilişkisine odaklanmayı ve sürdürülebilirlik için koordinasyonu artırmayı hedefliyor. Ayrıca, su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir politikaların geliştirilmesi, su talep ve arz dengesinin sağlanması gibi konularda çalışmalar yürütecek.

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin su kaynaklarının gelecekteki durumuyla ilgili endişelerini paylaşarak, su stresi altında olduğunu ve önlem alınmazsa 2030'da su kıtlığı çeken bir ülke olabileceğini belirtti. Bu çerçevede, Ulusal Su Kurulu'nun Türkiye'nin su yönetimi konusundaki kararlılığını artırarak, sürdürülebilir su kaynaklarına yönelik bir taahhüt olduğunu vurguladı. Bakan ayrıca, "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında tüm paydaşlarla işbirliğini güçlendirme ve su kaynaklarını koruma çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri