Ümit Milliler İtalya'dan puanla döndü: Semih Kılıçsoy attı, Play-off umutları sürdü

Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde deplasmanda İtalya ile 1-1 berabere kaldı.

Maç, Ferrara kentindeki Paolo Mazza Stadı'nda oynandı. İlk yarıda yüzde 70 topa sahip olan İtalyanlar 4 isabetli şut atsa da ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İlk yarıda Ümit Milliler 36. dakikada Bertuğ Yıldırım'ın ayağından bir de penaltı kaçırdı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi İtalya'nın golünü 50. dakikada Daniele Ghilardi attı. Golden sonra baskısını arttıran Milli takımımız da 90+1. dakikada Semih Kılıçsoy'un golüyle skoru 1-1'e getirdi ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla A Grubu'nda oynadığı 6. maçında ilk beraberliğini yaşayan Türkiye, puanını 7'ye yükseltti. İtalya ise evinde ilk kez puan kaybetti ve 15 puanda zirvede yerini korudu.

2025 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ümit Milliler bir sonraki maçında İrlanda'yı konuk edecek. İrlanda grupta 13 puanla ikinci sırada yer alırken alınacak bir galibiyet ilk 2 iddiamızı korumamız anlamına gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri