UNESCO'dan Türkiye'ye müjde üstüne müjde!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine dört yeni unsur daha eklemesiyle birlikte, bu listelere en fazla unsur kaydeden ikinci ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'ne dört yeni unsur daha eklendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Botsvana'nın Kasane şehrinde düzenlenen 18. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda Türkiye'nin "Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası", "İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler", "Sedef Kakma Sanatı" ile "Tezhip Sanatı" unsurlarının listeye alındığını açıkladı.

Bakan, yeni eklenen kültürel mirasların Türkiye için hayırlı olmasını temenni ederken, Türkiye'nin aynı zamanda 30 kültürel değeriyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde en fazla unsur kaydedilen ikinci ülke olduğunu ifade etti.

Zeytin yetiştiriciliğinin de listeye eklenmesiyle Türkiye, bu alanda dünya genelinde en fazla unsur kaydeden ülkeler sıralamasında Çin'in ardından ikinci sıraya yükseldi. Çin, 43 kültürel unsur ile listenin başında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri