UNICEF'ten çocuklar için temiz su uyarısı

UNICEF , İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de çocukların temiz suyun yüzde 90'ına erişim sağlayamadığını bildirdi.

UNICEF'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'deki su şebekeleri ve sıhhi tesisatın çökme noktasına geldiği ifade edildi. Çocukların temiz suya ulaşma oranının yüzde 90'a ulaşamadığı belirtilen açıklamada, bu çocukların günlük sadece 1,5 ila 2 litre suya erişebildiği vurgulandı. İnsani yardım standartlarına göre günde en az 15 litre suya ihtiyaç duyulduğu hatırlatılarak, Gazze'deki su krizinin çocukları susuzluk ve yetersiz beslenmeye karşı daha savunmasız hale getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Gazze'de yaşanan yakıt kıtlığı ve saldırılardan kaynaklanan altyapı hasarı nedeniyle çocukların daha savunmasız olduğuna dikkat çekilerek, yoğun yağışların ardından suyla bulaşan hastalıkların yayılmasından kaygı duyulduğu belirtildi. 5 yaşından küçük çocuklarda aylık ishal vakalarının 20 katına çıktığına vurgu yapılırken, uyuz, bit, suçiçeği gibi hastalıklarda artış yaşandığı ve 160 binden fazla akut solunum yolu enfeksiyonu vakasının bildirildiği kaydedildi.

Gazze'de her 700 kişiye bir tuvalet düştüğü, ancak kritik önem taşıyan malzemelerin bölgeye ulaştırılmasının kısıtlandığına işaret edildi. Açıklamada, UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell'ın Gazze'deki acil duruma dikkat çekerek, yeterli miktarda temiz suya erişim sağlanması gerektiğini vurguladığı ve temiz su sağlanmazsa daha fazla çocuğun yoksulluk ve hastalık nedeniyle hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri