Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz desteği Resmi Gazete'de

Üniversite öğrencilerinin teknolojik cihaz desteği alması ile ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Daha önce üniversite öğrencilerine verileceği duyurulan teknolojik cihaz desteği ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Başvuru şartları ve nasıl bir yol izleneceği Resmi Gazete aracılığı ile duyuruldu.

Satın alım tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış TC vatandaşı ve örgün öğretim içerisinde yer alan öğrenciler başvuru yapabilecek.

Cihaz satış fiyatı olarak vergiler dahil 9.500 TL'yi geçmeyecek ve sıfır ürün olacak. Satın alınacak cihaz için verilen IBAN numarası muhakkak öğrenciye ait olmalı.

Resmi başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden yapılacak. Başvurularda, kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının, kendi adına kayıtlı telefon numarasının, IBAN numarasının, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının ve bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin açık bir şekilde yazılı olarak sistemde gözükmesi gerekiyor.

Başvurular şartlar sağlanmaz ise reddedilecek, kabul halinde ise telefonun nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği olarak belirlenen tutar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak.

Öğrenciler dilerlerse farklı tip cihazlar için destekten faydalanabilecek ancak devlet desteği 5 bin 500 Türk Lirasını geçemeyecek.

İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını aynı sistem üzerinden yapabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri