Üniversiteler online mi olacak? Yeni dönem üniversite eğitimi nasıl olacak?

Üniversitelerde yeni eğitim döneminde öğrenciler tarafından derslerin yüz yüze mi yoksa online mı olacağı merak ediliyor. Peki yeni dönem üniversite eğitimi nasıl olacak? Detaylar haberimizde...

Yeni eğitim öğretim yılında üniversite öğrencileri tarafından üniversiteler online olacak mı? sorusu merak edilip araştırılıyor. Yüksek Öğretim Kurulu, bu konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELER ONLİNE OLACAK MI?

Yükseköğretim Kurulu, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere üniversitelerin online olacağını ancak bu kararın sadece depremlerden en çok etkilenen 4 ili kapsayacağını açıkladı. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde eğitimin online yapılabileceği belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu, depremlerden en çok etkilenen 4 ildeki öğrencilere ilişkin olarak yeni kararlar aldı. Bu kararlar arasında bölgede yer alan 7 üniversitenin uzaktan eğitim ile devam etmesi de yer alıyor. Ayrıca bu kentlerdeki öğrencilere eğitim öğretim süresine dahil edilmeden okulu bir yıl dondurma hakkı verilecek.

Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirlerdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere; fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağı ve enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı/program bazında yüz yüze ve/veya uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatoları karar verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri