Uyap Nedir?

Özellikle hukuki anlamda iş yapmak durumunda kalanlar, adliyede işi olanlar, yargılama, dava açma, davalı olma durumlarında sık sık gündeme gelen UYAP'ın ne olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki UYAP nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişimiyle birlikte online hizmetlerde fazlasıyla ilerledi. Bu gelişmeler ışığında Adalet Bakanlığı da bazı hizmetleri online olarak vermeye başladı. Bu çalışmalar sonucunda kurulan sisteme UYAP adı verildi.


UYAP NEDİR?

Bilindiği gibi e-devlet vatandaşların birçok devlet kurumuna gitmeden işlemlerini halletmelerini sağlıyor. Bunun bir benzerini Adalet Bakanlığı da adalet temalı konular için geliştirdi. UYAP bu formuyla E-Adalet olarak tanımlayabileceğimiz bir bilişim uygulamasıdır. Tüm yargı birimlerinin bir nevi iç otomasyonu şeklinde tanımlayabileceğimiz bu sistem ile hem avukatlar hem de vatandaşlar fazlasıyla faydalanabiliyor.

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi olan UYAP üzerinden birçok evraka ulaşabilmek mümkün. Artık saatlerce yol gitmek, sıra beklemek, devlet dairelerinde zaman kaybetmek yerine, UYAP sisteminden alabileceğiniz hizmetler şunlar:


UYAP VATANDAŞ PORTAL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-devlet sistemini kullanan tüm vatandaşlar, e-devlet şifresi ile UYAP sistemine girebilir.



UYAP AVUKAT PORTAL GİRİŞİ

Bir avukat ise portala girebilmek için öncelikle e-imza alması gerekmektedir. Mobil imza ile sisteme girebilir. Mobil imza ile girdikleri sistemde vekil olmadıkları davaları bile inceleme şansları olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri