Van'da 12 şehit için yürüdüler!

Van'da düzenlenen yürüyüş, Pençe Kilit Harekatı operasyonunda şehit düşen 12 askerin anısını yaşatmak ve teröre karşı toplumsal bir duruş sergilemek amacıyla gerçekleşti.

Van'daki sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, Beşyol Meydanı'ndan Kent Meydanı'na kadar Türk bayraklarıyla dolup taşan bir katılımla bir araya geldi.

Yürüyüş süresince, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman, yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı'nda hayatını kaybeden 12 askerin acısının toplumu derinden etkilediğini ifade etti. Kahraman, terör saldırısını şiddetle kınayarak, bu eylemin terörün son çırpınışları olduğuna dikkat çekti.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda terörün başının ezildiğini belirten Kahraman, milletin hainlere karşı birlik içinde olduğunu vurgulayarak Türk milletinin kararlı duruşunu öne çıkardı. Yürüyüş, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri