Van'da sel yaşamı olumsuz şekilde etkiledi

Van'ın Saray ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında dere taşmasıyla meydana gelen sel felaketinde 2 büyükbaş ve yaklaşık 100 küçükbaş hayvan telef oldu, ayrıca 10 yapı da zarar gördü.

Saray ilçesine bağlı Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç mahallelerinde sağanak yağışın etkisiyle yaşanan sel felaketinin ardından, belediye ekipleri bölgede çalışmalara başladılar.

Van Valisi Ozan Balcı, akşam saatlerinde yaşanan yağış sonrası oluşan sel felaketinin yaşandığı Karahisar Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Karahisar Mahallesi'nde Saray Kaymakamı Eyup Gürdal ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Balcı'ya, olay hakkında bilgi verildi. Vali Balcı, ilgili kurumlara çalışmaların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

Vali Balcı, sel felaketinde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, ancak yaklaşık 100 küçükbaş hayvanın telef olması ve tarım arazilerinin sular altında kalmasıyla büyük bir zararın meydana geldiğini ifade etti. Hasar tespiti tamamlandıktan sonra, vatandaşların zararlarının karşılanacağını vurgulayan Vali Balcı, "Allah beterinden korusun" temennisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri