Venezuela Lideri Maduro'dan Erdoğan için cesaret vurgusu

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabulünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesi karşısındaki duruşunun bütün dünya için örnek teşkil ettiğini belirterek "Cesareti ve Filistin halkını savunması hayranlık verici." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

Bakan Fidan, Venezuela'nın Filistin'e verdiği kararlı destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşekkürlerini Maduro'ya iletti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemde Venezuela'ya yapacağı ziyaretin de ele alındığı öğrenildi.

"TEK TARAFLI YAPTIRIMLAR KABUL EDİLEMEZ"

Fidan, Venezuela'ya yönelik uygulanan tek taraflı yaptırımları kabul etmediklerini belirtti. Görüşmede; enerji alanındaki ilişkiler ele alınırken; ekonomik, ticari ve turizm işbirliği ele alınırken stratejik sektörlere yapılacak yatırımlarla, Türkiye-Venezuela ikili ticaret hacmini yükseltme kararlılığı teyit edildi.

MADURO'DAN ERDOĞAN ÖVGÜSÜ

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, iki ülke ilişkilerinin ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu ziyaretin Türkiye-Venezuela arasındaki iş birliğine büyük katkıda bulunacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesi karşısındaki duruşunun bütün dünya için örnek teşkil ettiğini söyleyen Maduro, "Cesareti ve Filistin halkı için doğruluğu savunması hayranlık verici." dedi.

Filistin halkına karşı işlenen bu cinayetin durdurulması gerektiğini vurgulayan Maduro, Filistin halkını savunmak için tüm Müslüman ülkeler ile Karayip ve Latin Amerika ülkelerinin seslerini birleştirip birlikte yükseltmeleri gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri