"Vergi yüzsüzü" listesine girmemek için son tarihi Mehmet Şimşek verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek ve şeffaflığı artırmak amacıyla önemli bir adım attıklarını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Bu süreçte, isminin bu listelerde yer almasını istemeyen mükellefler için Eylül ayı sonuna kadar süre tanındığını belirtti.

VERGİDE ADALET VE ETKİNLİK ÜZERİNE YAPILAN DÜZENLEMELER

Bakan Şimşek, hükümetin kayıt dışılıkla mücadele ve vergide adalet sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı. Vergi borçlarının ve cezalarının şeffaf bir şekilde açıklanmasının, vergi adaletini güçlendireceğine ve vergi mükellefleri arasında eşitlik sağlayacağına dikkat çekti. Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için atılan adımlar kapsamında, vadesi geçmiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanmasını talimatlandırdık" dedi.

AÇIKLANACAK LİSTELER VE SÜREÇLER

Yeni düzenlemeyle, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinde ve 1-15 Kasım 2024 tarihlerinde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde iki ayrı liste yayımlanacak. Birinci liste, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ödenmemiş vergi ve cezaları içerecek. İkinci liste ise, 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 döneminde kesinleşmiş vergi ve ceza hesaplamalarını içerecek.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ MÜKELLEFLER KAPSAM DIŞINDA

Deprem bölgesindeki mükelleflerin borçları ise açıklama kapsamının dışında tutulacak. Bakan Şimşek, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin borçlarının açıklanmayacağını belirtti. Deprem tarihi itibarıyla bu bölgelerde gelir ve kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunanların borçları kapsam dışında kalacak.

Bakan Şimşek, "Vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükellefler için açıklanacak listelerde isminin yer almaması için Eylül sonuna kadar sürenin bulunduğunu hatırlatarak, mükellefleri bu süreçte gerekli ödemeleri yapmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri