Wattpad nedir? Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı? Wattpad erişimi engellendi mi?

2006 yılında kurulan ve dünya çapında kullanıcısı olan Wattpad yasaklandı mı? Wattpad neden yasaklandı? Wattpad erişimi engellendi mi? Wattpad neden açılmıyor? İşte detaylar...

Wattpad, 2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından kurulan bir platformdur. Kullanıcıların öykü ve kitaplarını paylaşabildiği, okuyabildiği ve diğer yazarlarla etkileşimde bulunabildiği bir sosyal yazma ve okuma platformudur. 2014 yılı verilerine göre, aylık olarak 35 milyon farklı kullanıcı siteyi ziyaret etmektedir. Platformun kullanıcılarının büyük bir kısmı Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Filipinler ve Türkiye gibi ülkelerden gelmektedir.

Wattpad, özellikle gençler arasında popüler olan bir platformdur. Kullanıcıların kendi öykülerini veya kitaplarını paylaşabileceği, okuyabileceği ve diğer yazarlarla etkileşimde bulunabileceği bir platformudur. Wattpad'de çeşitli türlerde (romantizm, bilim kurgu, gizem, fan fiction vb.) binlerce hikaye bulunabilir. Yazarlar eserlerini paylaşırken okuyucular da bu hikayeleri okuyabilir, yorum yapabilir ve beğenebilirler. Platform aynı zamanda kullanıcıların mobil cihazlarından erişebilecekleri bir uygulama olarak da mevcuttur.

WATTPAD YASAKLANDI MI?

Wattpad, Türkiye'de geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir dijital hikaye platformuydu ancak 12 Temmuz 2024 tarihinde Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nin aldığı kararla wattpad.com alan adı Türkiye'de erişime kapatıldı (Karar No: 2024/6507 D.İş).

Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri