Yasemin Mutlu, 13 yıldır klasik tasarımlar ile modern estetiği birleştiriyor

Ankara’nın Ulus semtindeki Suluhan Çarşısı’nda 13 yıldır faaliyet gösteren Yasemin Mutlu, geleneksel el işçiliğini modern dokunuşlarla harmanlıyor. Nikâh şekeri üretimiyle başladığı iş serüveni; şimdi çeyiz, bebek nevresim takımları ve yastık yüzleri yapımına kadar genişleyerek yoluna devam ediyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Sonbahar mevsiminin geldiği bu günlerde, düğün, nişan ve kına hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Yeni evlenecek çiftler ve bebek sahibi olan anneler için bohça, süsleme ve nakış işlemleri vazgeçilmez bir tercih olmayı sürdürüyor. Klasik tasarımlar ile modern estetiği birleştiren Suluhan Çarşısı Esnafı Yasemin Mutlu, el emeği göz nuru ürünleriyle müşterilerine özel bir deneyim sunuyor.

ESKİ DANTELLERDEN MODERN SÜSLEMELERE

Yaptığı işlerde eski dantelleri değerlendirerek onları modern süslemelere dönüştüren Mutlu, müşterilerin kendilerine genellikle bir fikirle geldiklerini söyledi. Mutlu, “Müşteriler çoğunlukla bize gelirken resim göstererek fikirlerini anlatmaya çalışıyor. Biz de o resmin üzerinde kendi tarzımızı yansıtacak şekilde farklı ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz. Her müşteri için farklı zevk ve tercihlere hitap etmek amacıyla, kumaş seçimi, ip rengi ve diğer detaylar konuşulup belirleniyor.” dedi.

En çok bebek nevresim takımlarının tercih edildiğini belirten Yasemin Mutlu, “Bohça ve konvoy süsleri de insanların gözdesi olmuş durumda. Bizler geline gidecek çeyizleri süslü ve özel bir şekilde hazırlayıp götürmelerinde, başka alternatifler de sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HER BÜTÇEYE UYGUN SÜSLEME YAPILIYOR

Kullanılan malzemelere ve işçiliğe göre fiyatların değişiklik göstereceğini bildiren Mutlu, “Bir bohçayı süslemek 50 TL’den başlayıp 2 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatlandırma tamamıyla müşterinin bütçesine bağlı.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri