Yaşlıların tercihi akide şekeri oldu

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte, geleneksel tatlar yeniden gündeme geldi. Özellikle yaşlı kuşak, bayramların vazgeçilmez lezzeti olan akide şekerini tercih ederek nostalji rüzgarları esti.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Bayram ziyaretleri sırasında ikram edilecek şekerlemeler arasında akide şekeri, Ankaralı yaşlıların en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer aldı.

Rengârenk ve çeşitli aromalarıyla bilinen bu geleneksel şeker, sadece damak zevkine hitap etmekle kalmayıp, aynı zamanda geçmişe duyulan özlemi de simgeliyor. Piyasada çikolata ve modern şekerlemelerin çokça yer almasına rağmen, akide şekerine olan ilgi sürüyor.

Ulus'taki tarihi şekerlemecilerde çalışan esnaf, “Özellikle yaşlı müşterilerimiz, bu tatlıyı torunlarına ve misafirlerine ikram etmek için alıyorlar. Bir de marka şekerlere kıyasla biraz daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorlar.” dedi.

Bu geleneksel tatlının birçok çeşidi bulunuyor. Tarçınlı, naneli, limonlu ve gül aromalı olanlar en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Özellikle katkı maddesi içermeyen ve doğal aromalarla tatlandırılan akide şekerleri, yaşlıların gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir seçenek sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri