Yeni dönemde okul alışverişinin maliyeti asgari ücrete dayandı!

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerin okul hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken veliler, okul kıyafeti alışverişinde yeni zamlarla karşı karşıya kaldı.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Veliler, 2024-2025 eğitim öğretim sürecinin başlamasıyla birlikte kırtasiye, çanta ve okul kıyafet alışverişine başladı. Tüm ürünlerde olduğu gibi okul kıyafet fiyatları da geçen yıla göre zamlandı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, okul kıyafetlerinin sadece tek bir noktada satışının hem veliler hem de esnaf için sorun oluşturduğunu dile getirerek, "Birçok okulda okul kıyafetleri, 3-5 bin lira gibi yüksek rakamlardan başlıyor. Veliler, çocuklarının sağlığı için sentetik ürünlerden kaçınarak kaliteli kıyafetler almak istiyor; ancak bu durum, fiyatların sabitlenmesine ve rekabetin ortadan kalkmasına neden oluyor. Veliler, okul kıyafetleri ve eşofmanlar için tek tip mağazalara yönlendirilmekte ve bu da diğer perakendecilerin iş yapmasını zorlaştırmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

BİR ÖĞRENCİ 3 BİN TL'DEN AŞAĞIYA GİYİNEMİYOR!

anadolugazete.com.tr'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, devlet okullarının kıyafet fiyatları geçen yıla göre yüzde 30 zamlandı.

Buna göre ilkokul, ortaokul ve lise fiyatlarında değişiklikler olmakla birlikte okul pantalonu 460 TL'den başlayarak 700 TL'ye kadar uzanıyor. Kısa kol lakos tişört fiyatları 400-450 TL, uzun kol lakos tişört 450-490 TL, hırka/montlar 700-900 TL arasında seyrederken eşofman takımları bin 300 TL ile bin 450 TL arasında değişiyor.

Velinin her üründen birer tane alması halinde maliyet 4 bin TL'ye yaklaşırken yedekli alışverişte okul kıyafet masrafı asgari ücretin yarısına denk geliyor. Yine, birinci sınıfa başlayacak olan bir öğrencinin temel kırtasiye ihtiyaçları ortalama bin 500 TL’yi bulurken yardımcı kaynakların maliyeti ise 5 bin TL'yi aşıyor. Kaliteli bir okul çantasının fiyatı ise 1000 TL'den başlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Zam yağmuru altında kalan velileri sevindirecek haber kantincilerden geldi!

Güncel Haberleri