2025-2027 yıllarını kapsayacak olan programda, kamu harcamalarının azaltılması ve kamuda verimliliğin artırılması temel hedefler arasında yer alacak. Tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu yatırım projelerinde maksimum tasarruf politikası uygulanacak ve yalnızca acil ve zorunlu durumlarda yeni hizmet binası projelerine izin verilecek.
TRT Haber'de yer alan haberde, AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, programın amacının öngörülen kamu bütçesinin aşılmaması olduğunu vurguladı. Develi, "2025-2027 yılları arası hedeflenen bütçeyle sürecin tamamlanması, bu esnada ise kamu hizmetlerindeki verimliliğin artırılması hedefleniyor. İhtiyaç olmayan yatırımların ötelenmesi, daha doğrusu yapılmaması, verilerle desteklenen yatırımların yapılması bu noktada oldukça önemli. Kırtasiyeden tutun araçtan yeni kamu binalarının yapımına kadar birçok alanı kapsayacak çalışma olarak biz bunu nitelendirebiliriz." dedi.
Tasarruf tedbirlerinin, makroekonomik dengelere olumlu yansıması bekleniyor. Bütçe açığının azalması ve Maastricht kriterlerine uygun bir bütçe açığının oluşmasının önemine dikkat çeken Develi, "Bu hem Türkiye'nin CDS'ine olumlu etkiler hem de kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye olan desteğini artırarak Türkiye'ye verilen not artış sürecini destekleyecektir." diye ekledi.
Yeni OVP'nin eylülün ilk haftasında açıklanması öngörülüyor. Programın, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki üç yıllık süreçteki yol haritasını netleştirmesi bekleniyor.