Yeni Orta Vadeli Program'da da tasarruf ön planda

Türkiye ekonomisinin önümüzdeki üç yıllık hedef ve politikalarını belirleyecek olan Orta Vadeli Program (OVP) için hazırlıklar başladı. Eylül ayının ilk haftasında açıklanması beklenen OVP'de, tasarruf tedbirleri öncelikli olacak ve kamu harcamalarının azaltılması hedeflenecek.

2025-2027 yıllarını kapsayacak olan programda, kamu harcamalarının azaltılması ve kamuda verimliliğin artırılması temel hedefler arasında yer alacak. Tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu yatırım projelerinde maksimum tasarruf politikası uygulanacak ve yalnızca acil ve zorunlu durumlarda yeni hizmet binası projelerine izin verilecek.

TRT Haber'de yer alan haberde, AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi, programın amacının öngörülen kamu bütçesinin aşılmaması olduğunu vurguladı. Develi, "2025-2027 yılları arası hedeflenen bütçeyle sürecin tamamlanması, bu esnada ise kamu hizmetlerindeki verimliliğin artırılması hedefleniyor. İhtiyaç olmayan yatırımların ötelenmesi, daha doğrusu yapılmaması, verilerle desteklenen yatırımların yapılması bu noktada oldukça önemli. Kırtasiyeden tutun araçtan yeni kamu binalarının yapımına kadar birçok alanı kapsayacak çalışma olarak biz bunu nitelendirebiliriz." dedi.

Tasarruf tedbirlerinin, makroekonomik dengelere olumlu yansıması bekleniyor. Bütçe açığının azalması ve Maastricht kriterlerine uygun bir bütçe açığının oluşmasının önemine dikkat çeken Develi, "Bu hem Türkiye'nin CDS'ine olumlu etkiler hem de kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye olan desteğini artırarak Türkiye'ye verilen not artış sürecini destekleyecektir." diye ekledi.

Yeni OVP'nin eylülün ilk haftasında açıklanması öngörülüyor. Programın, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki üç yıllık süreçteki yol haritasını netleştirmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri