Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir? Fahrettin Koca'nın yerine gelen yeni Sağlık Bakanı hakkında bilmeniz gerekenler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden alınmasının ardından yerine getirilen Kemal Memişoğlu, kamuoyunda merak konusu oldu. İşte Prof. Dr. Kemal Memişoğlu hakkında detaylar...

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Hayatı ve Kariyeri

1966 yılında Trabzon’da doğan ve aslen Rizeli olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1990 yılında tamamladı. Genel Cerrahi Uzmanlığını ise 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı.

ÇALIŞMA HAYATI VE UZMANLIK ALANLARI

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesinde bulundu. Ardından 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Başasistan olarak çalıştı. 2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atandı. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü unvanını aldı.

YÖNETİM VE İDARİ GÖREVLER

Kemal Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı. Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 6 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı ve bu görevini başarıyla sürdürdü.

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. 2007 yılında Beykent Üniversitesi'nde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında bitirdi. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ardından bu önemli görevi devraldı. Sağlık alanındaki geniş deneyimi ve akademik birikimi ile Türkiye'nin sağlık politikalarına yön vermeye devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri