Yeniden Refah'ta İstanbul için Elif Erbakan iddiası

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, partilerin adayları netlik kazanmaya başlıyor.

AK Parti ile ittifak yapmayacağını belirten Yeniden Refah Partisi'nin (YRP), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstereceği aday merak konusu olmuştu. Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, YRP'nin İstanbul adayının Elif Erbakan olacağı kesinleşti.

Yerel seçimlere az bir zaman kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları da netlik kazanıyor. CHP'nin Ekrem İmamoğlu ile devam edeceğini duyurmasının ardından, AK Parti Murat Kurum'u aday olarak belirledi. İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu, Zafer Partisi'nin Azmi Karamahmutoğlu, DEM Parti'nin ise Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi aday göstermesinin ardından, gözler YRP'ye çevrildi. AK Parti ile ittifak sağlayamayan Yeniden Refah Partisi'nin son kulislere yansıyan bilgilere göre, İBB Başkan adayı olarak Necmettin Erbakan'ın kızı ve Fatih Erbakan'ın ablası Elif Erbakan'ı göstereceği kesinleşti.

Elif Erbakan'ın adaylığının bugün, saat 11:00'da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısında duyurulması bekleniyor.

Yerel seçim çalışmalarına hız veren Yeniden Refah Partisi'nin seçim beyannamesi ise 10 Şubat Cumartesi günü açıklanacak. Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki aday tanıtım programında, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra tüm il belediye başkan adayları da duyurulacak. Beyannamenin "Ahlaklı Belediyecilik" başlığı altında açıklanacağı öğrenildi ve 22 başlık ile 100 maddeden oluşacağı belirtildi. Beyannamede çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler gibi farklı kesimlere yönelik politikaların yanı sıra uyuşturucu ve LGBT ile mücadele, sokak hayvanları sorunu gibi toplumsal konulara da değinilecek. Ayrıca, kentsel dönüşüm, yoksullukla mücadele, liyakat ve şeffaf yönetim gibi hususlar da özel olarak vurgulanacak. Yeşil şehirler, kreş hizmetleri, sadece kadınlara özel toplu taşıma araçları, orman parkları, e-spor ve drift pistleri gibi vaatler de beyannamede yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri