Yenidoğan çetesinin hastanelerinde çalışan bir hemşire 2018 yılında şikayet etmiş

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan 'Yenidoğan Çetesi' ile ilgili her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Bu süreçte, 2018 yılında Bağcılar'daki TRG Hospitalist Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Taner Karataş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taner Karataş, "Ben 25 yaşındayım ve 2018 senesinde bu hastanede çalıştım. Birçok kişiyi tanıyorum ve onlardan emir aldım. Bu olayın farkında olduğum için işten ayrıldım," dedi. Ayrıca, kendisi ve üç arkadaşının durumu fark ederek Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduklarını vurguladı.

Karataş, hasta sevk sürecine dair önemli bilgiler verdi: "112 acil sağlık servisi hastaneyi arıyor ve doktorla görüşüyor. Ama benim çalıştığım hastanede, sorumlu hemşire kendisini doktor gibi tanıtıyor. Hasta yakınları onu doktor olarak tanıyor ama aslında o bir hemşire." Bu durumun, hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Karataş, "Yoğun bakım hemşireleri bir süre sonra vicdanlarını törpülüyor. Önemli olan kim olmayı seçtiğiniz; katil mi yoksa iyileştirici mi olmak istiyorsunuz," ifadelerini kullandı. Sürecin sonunda hastaların çoğunun yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Son olarak, denetim süreci hakkında da bilgi veren Karataş, "Benim şikayetimin ardından Sağlık Bakanlığı’ndan denetleyiciler hastaneye geldi ama hastanenin denetimden önce haberi oldu ve her şeyi düzelttiler," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri