Yenilenen Bolu Dağı Tüneli beklenenden erken açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir süredir trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını belirterek, planlanandan iki gün önce trafiğe açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan, Bolu Dağı Tüneli'nin de dahil olduğu, 23 kilometrelik kesimde çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü değinerek tünel uzunluğunun da artırıldığını açıkladı.

Otoyolun Ankara istikametinde erişim sağlayan platformda, tünel portalı çelik konstrüksiyon olarak Ankara yönü tünel girişinin 90 metre uzatılarak, tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkartıldığına değinen Uraloğlu, deprem için de özel önlemler alındığını duyurdu.

Üç viyadükte depreme karşı özel çalışmalar yapıldığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 Kasım 2023'te açılacağı duyurulan tüneli iki gün erkenden 7 Kasım Salı (bugün) tarihinde açılacağı müjdesini verdi.

ULAŞIMA AÇILDI

Karayolları ve polis ekipleri, Kaynaşlı ve Abant kavşakları arasında yoldaki tabela ve dubaları kaldırarak, otoyolun Bolu Dağı geçişini Ankara istikametinde ulaşıma açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri