Yerel seçim adaylarını bildirmek için süre doldu: Adaylar 3 Mart'ta açıklanacak!

Türkiye, 31 Mart'ta yerel seçimler için oy kullanacak. Seçim sürecinde önemli bir aşama daha tamamlandı. Aday listelerinin kesinleşmesi ve duyurulması 3 Mart'ta gerçekleşecek.

Belediye başkan adaylarından meclis üyeliklerine kadar siyasi partiler, adaylık listelerini ilgili seçim kurullarına sundu. Partilerin, listelerdeki eksiklikleri düzeltmek için tanınan süre bugün itibarıyla doluyor. Aday listelerinin kesinleşmesi ve duyurulması 3 Mart'ta gerçekleşecek. Aynı zamanda, oy pusulalarının basım süreci de başlayacak.

GEÇİCİ ADAY LİSTESİ 23 ŞUBAT'TA

Listelerdeki düzeltmeler için son günün ardından, 23 Şubat'ta geçici aday listeleri ilan edilecek ve itiraz süreci başlayacak. Kesinleşen aday listeleri ise 3 Mart'ta kamuoyu ile paylaşılacak.

Seçmen bilgilendirme kartlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlayıp, 24 Mart'ta sona erecek. Seçim propagandası ve bazı yasakların uygulanmaya başlanacağı tarih ise 21 Mart olarak belirlendi, propaganda dönemi de 30 Mart saat 18.00'de son bulacak.

35 PARTİ SEÇİME KATILACAK

Bu seçimlerde toplam 35 parti yarış içinde olacak. Oy kullanma saatleri Doğu Anadolu illeri için 07.00-16.00 olarak belirlenirken; diğer illerde ise 08.00 ile 17.00 olarak kararlaştırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri