Yerel seçim sonrası et fiyatlarının düşmesi bekleniyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, yerel seçimin ardından et fiyatlarında düşüş beklediklerini açıkladı.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Son günlerde et fiyatlarına art arda zam gelmesinin kasap esnafını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, "Artan maliyetler, elektrik faturaları, dükkan kiraları, eleman ücretleri ve vergiler gibi unsurlar, mahalle kasaplarının iş yapamaz hale gelmesine neden oldu. Bununla da yetinmeyip, artan et fiyatları, mahalle kasaplarını olumsuz etkiledi. Ümitsizlik içinde olan esnaf, gelecek hakkında endişe duyuyor." diye konuştu.

"MÜŞTERİLER ET ALAMADAN GERİ DÖNÜYOR"

Bulut, "Haftanın 7 günü tatili olmayan, bayramı ve sosyal yaşantısı olmayan mahalle kasapları, içinde bulunduğumuz olumsuz artışlar nedeniyle tezgahtaki et fiyatlarını sorgulayan müşterilerin et alamadan geri döndüklerini belirtiyorlar. Esnaflar, 'Bugün sattığımız eti yarın yerine koyamıyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

"MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN KÜÇÜK ESNAFI ÖLDÜRMEYİN"

Et alımında vatandaşların mahalle kasaplarından şaşmaması gerektiğini belirten Bulut, "Tarım müdürlükleri tarafından sürekli denetlenen mahalle kasapları, gelen müşterilere en iyi hizmeti sunmak ve sağlıklı etleri temin etmek için sabahın erken saatlerinde Ankara Et Borsası'na giderek en kaliteli etleri alıyorlar. Sağlıklı etin tek adresi mahallenizin kasapları olmalıdır." diye konuştu.

'KÜÇÜK BESİCİLER DESTEKLENMELİ'

Yurt dışından ithal edilen etlerin fiyat artışında suni bir çözüm olduğunu, küçük işletme besicilerinin desteklenmesi gerektiğini dile getiren Bulut, şunları söyledi: "Devletin küçük ölçekli besicilere destek vermesi gerekiyor. Eskiden köylerde her evin altında bir ahır bulunurdu ve ahırlarda küçük aile işletmeleri faaliyet gösterirdi. Bu küçük ölçekli besicilik ve çiftçiliğin tekrar canlandırılması önemli. Memleketin dengesini sağlayan mahalle esnafları ve küçük ölçekli besiciliklere ve çiftçiliğe önem verilmelidir. Yurt dışından gelen ithal etlerle içerideki artışlar suni çözümdür. Geçici çözümler memlekete zarar verir. İthal et gelmesi, geçici olarak et fiyatlarındaki artışı frenleyebilir ancak uzun vadede sorunu çözmez."

Son olarak Bulut, "Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Sayın Osman Yardımcı ile birlikte Ankara'daki kasapların yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri