Yerlikaya, gündemi değerlendirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hava koşulları nedeniyle yaşananları değerlendirdiği bir basın toplantısına katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde yaşanan yoğun yağışlar ve fırtına nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları ile deniz kazalarına dair bilgiler vermek üzere Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, Kafkametler adlı kuru yük gemisinin mendireğe çarpıp battığı olayında, 12 mürettebatın hala ulaşılamadığını açıkladı.

Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı binasında yapılan değerlendirme toplantısında, Bakan Yerlikaya, ülke genelinde 16 ilde bin 611 ihbarın geldiğini, bu ihbarlara bağlı olarak 65 çatı uçuşu, 270 ağaç devrilmesi, 102 su baskını ve bin 150 diğer olayın meydana geldiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır ve Batman'da yaşanan iki can kaybına üzüntüyle değinirken, yaralanan 50 kişi için acil şifalar diledi.

Bakan Yerlikaya, özellikle Zonguldak'ta meydana gelen deniz kazalarına vurgu yaparak, Kafkametler, Palada ve Sormonsky 45 adlı gemilerdeki olaylar hakkında bilgi verdi. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer kurtarma ekiplerinin arama kurtarma faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Açıklamalarında, yaşanan olumsuz hava şartlarının etkilediği gemilerdeki mürettebat için dua eden Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı'nın durumu sürekli takip ettiğini ve kamuoyuna düzenli bilgi verildiğini belirtti. Ayrıca, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileklerini iletti ve tüm afetlerden korunma temennisinde bulundu.

Son olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte arama kurtarma faaliyetlerine hemen başlanacağını ifade eden Bakan Yerlikaya, olumlu gelişmelerin beklentisiyle açıklamalarını noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri