Yılbaşı akşamı için yapılacak pratik tarifler

Yeni yıl evlerde güzel bir sofra ile karşılanmayı bekliyor. Peki bu sofralara ne tür pratik tarifler yakışır. Editörümüz sizin için derledi…

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Yeni yılı karşılarken sofralarınızı tatlandıracak yeni pratik tarifler ister misiniz? Cevabınız ‘evet’ ise haydi başlayalım…

Yılbaşı akşamında ana yemek olarak genellikle hindi tercih edilirken, onu et, tavuk ve balık takip ediyor. Ana yemeklerin yanına yapılan pratik tarifler de hem sofraları renklendiriyor hem de damakları şenlendiriyor. İşte yılbaşı akşamında ana yemeklerin yanına kolayca hazırlayabileceğiniz pratik lezzetler…

SOFRALAR BU TARİFLERLE RENKLENECEK

Kuru Cacık: Bu tarif hemen hemen her yemeğin yanına yakışan çok basit bir lezzet. Kuru cacığı yapmak için salatalıklar rendelenir, suyu sıkılır ve sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırılır. Daha sonra genişçe bir tabağa alınan harcın üzerine zeytinyağı ve nane gezdirilir.

Şakşuka: Sofraların belki de en güzel tariflerinden biri olan şakuka için küp küp doğranan patates ve patlıcanlar kızartılır. Daha sonra rendelenen domatesler içerisine sarımsak rendelenerek sos yapılır. Son olarak yapılan sos, patlıcan ve patateslerin üzerine dökülür.

Baba Gannuş: Közlenmiş patlıcanın eşsiz tadını keşfetmek istiyorsanız, baba gannuş tam size göre. Közlenmiş patlıcanı ezilir, sarımsak, limon suyu, tahin ve zeytinyağı ile karıştırılır. Zeytinyağı gezdirilerek sunum yapılır.

Humus: Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan humus, pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Bir blender yardımıyla hazırlanan humus için sadece haşlanmış nohut, sarımsak, limon suyu, tahin ve zeytinyağına ihtiyaç oluyor. Malzemeler karıştırılır, tabağa alınır ve üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri