Yılbaşı öncesi denetimler yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yılbaşı öncesinde toplu tüketim ve satış yerlerinde gıda denetimine ağırlık verdi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, marketlerde yılbaşında talebi artan ürün reyonlarından numune alarak denetimlerini gerçekleştirdi. Ayrıca, alkollü içecek servisi yapılan restoranların mutfak ve ürünleri de titizlikle incelendi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, yıl boyunca devam eden genel gıda denetimlerine ek olarak sektör ve ürün bazlı denetimlerin yedincisini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda 103 bin denetim yapıldığını ifade eden Korkmaz, bu denetimlerde 6 bin 400 uygunsuzluk tespit ettiklerini açıkladı.

Denetim ve alınan numune sonuçlarına göre tespit edilen uygunsuzluklar için Ankara'da 30,6 milyon lira idari yaptırım uygulandığını belirten Korkmaz, ayrıca 33 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Korkmaz, denetimlerin hızlı ve etkin bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, en önemli denetçinin aslında tüketiciler olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuyla ilgili olarak, pazar günü yeni bir yıla girileceğini belirterek, halkın yoğun alışveriş yaptığı gıda satış ve üretim yerlerinde 81 ilde eş zamanlı bir haftalık denetim başlatılacağını duyurmuştu. Vatandaşlardan, gıda işletmelerinde karşılaştıkları uygunsuzlukları "Alo 174 Gıda İhbar Hattı"na bildirmeleri istenirken, etiketsiz ve merdiven altı ürünlerden uzak durmaları konusunda uyarı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri