Yılmaz Güney'in davasının yeniden görülmesi talebine ret

Adana'da Hakim Sefa Mutlu'yu öldürmekten mahkumiyet alan Yılmaz Güney hakkında ailesi tarafından yapılan davanın yeniden görülme talebi reddedildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, sanatçı Yılmaz Güney'in Hakim Sefa Mutlu'yu öldürmekten mahkum olduğu davanın yeniden görülmesi için ailesi tarafından yapılan girişimin sonuçsuz kaldığını aktardı.

Yılmaz Güney'in eşi Fatma, kızı Güney ve oğlu Yılmaz Pütün, avukatları Bişar Abdi Alınak aracılığıyla mahkemeye başvurmuştu. Başvuruda, Güney'in 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın yeniden görülmesi ve Mutlu'nun mezarının açılarak otopsi yapılması talep edilmişti. Cinayetle ilgili bilgilerin gizlendiği ve Güney'in haksız yere bir hakim katili gibi gösterilerek itibarsızlaştırıldığı vurgulanmıştı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak'ta yapılan başvuruyu reddetti. Kararda, olayın 50 yıl önce gerçekleştiği, tüm yargı süreçlerinin tamamlandığı ve mezarın açılmasının yeni bir delil sunmayacağı belirtildi. Güney'in cinayeti kasten işlediği ve meşru müdafaa şartlarının sağlanmadığı ifade edildi.

Avukat Alınak ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yılmaz Güney katil değil, ancak ülkemizde davayı yeniden görmeye cesaret ve vicdan yok. Bir kişinin aşağıdan yukarıya ateş ettiği iddia edilen bir olayda, bu kişinin aşağıdan yukarıya ateş ederek vurduğuna dair inandırıcı bir kanıt olmamasına rağmen, mahkeme üyeleri delil incelemeyi reddetmişlerdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri