Yiyip yiyip kilo almama dönemi başladı! Artık kimse kilolu olmayacak

California San Diego Üniversitesi'nden uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları araştırmada obezitenin temelinde yatan bir geni keşfettiler. Yapılan çalışma, yağ hücrelerinin "enerji yakma yeteneğini kaybetmesinden" sorumlu olan tek bir genin varlığını ortaya koydu.

Araştırmacılar, farelerin yüksek yağlı bir diyetle beslendiğinde, yağ hücrelerinin parçalandığını ve bu durumun yağ yakma yeteneklerini azalttığını gözlemledi. Yapılan gen düzenlemesi sonucunda, bu belirli genden arındırılan farelerin aynı yüksek yağlı diyeti tüketmelerine rağmen aşırı kilo alımının durduğunu keşfettiler.

UC San Diego’da tıp profesörü Dr. Alan Saltiel, bu genin aşırı kilo alımını durdurarak obezitenin önüne geçebilecek yeni tedavilerin geliştirilmesine olanak sağlayabileceğini belirtti. Dr. Saltiel, "Aşırı yemekten kaynaklanan aşırı kalori yükü kilo alımına neden olabilir ve aynı zamanda enerji yakımını azaltan, obeziteyi daha da kötüleştiren bir metabolik süreci tetikler" dedi.

Keşfedilen genin, insanlarda da benzer bir etki gösterdiği düşünüldüğünde, bu bulgu obeziteyle mücadelede yeni stratejilerin geliştirilmesine ışık tutabilir. Dr. Saltiel, "Keşfettiğimiz temel biyoloji ile gerçek klinik sonuçlar arasındaki doğrudan karşılaştırma, bulguların insanlarla olan ilgisinin altını çiziyor ve yeni tedavilerle obezitenin önlenmesine yardımcı olabileceğimizi gösteriyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri