YKS'nin ilk oturumu için geri sayım başladı!

Bugün YKS sınavlarının ilk oturumu yapılacak. Milyonlarca öğrenci aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Okulların önünde yoğun bir kalabalık oluşturan aileler için heyecanlı bekleyiş başladı.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

YKS için milyonlarca aday ter dökecek... Aileleriyle sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tutan adaylar bir yıl boyunca hazırlandıkları üniversite sınavı için artık sona geldi.

ÖSYM BAŞKANI ALİ ERSOY BAŞARILAR DİLEDİ

Bugün ilk oturumu gerçekleşecek olan TYT için okullara gelen anne babalar, çocuklarıyla birlikte yoğun bir kalabalık oluşturdu. En az çocukları kadar heyecanlı olan anne babalar, çocukları içerde ter dökerken, kendileri de dışarıda ter dökecek.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi de sınav yapılan merkezlerden bir tanesi. Sabahın erken saatlerinde okulun önünü dolduran vatandaşlar çocuklarını sınava göndermeye hazırlanıyor. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesine gelerek, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Ersoy, “Stressiz, gürültüsüz, trafiksiz bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TOPLAMDA 165 DAKİKA SÜRE VERİLECEK

TYT'nin bugünkü oturumuna 3 milyon 120 bin 878 adayın katılması planlanıyor. Sınav, 9 bin 855 binada ve 176 bin 851 salonda gerçekleştirilecek. TYT oturumunda 438 bin 684 kişi görev alacak. Özellikle engel gruplarına göre oluşturulan salonlarda 12 bin 848 engelli aday sınava girecek.

TYT'de adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 120 soru yöneltilirken, adaylara bu soruları cevaplamaları için toplamda 165 dakika süre verilecek.

AYT 9 HAZİRANDA

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. AYT'ye 2 milyon 19 bin 709 adayın katılması bekleniyor. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soru yöneltilirken, adaylara 180 dakika süre verilecek.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise aynı gün saat 15.45'te gerçekleştirilecek. YDT'ye İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden sınava girecek adaylar için toplam 80 soru sorulacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri