YÖK'ten şaşırtan karar: O programlar artık yok! | İkinci öğretim dönemi bitti!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar, bu kararın üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılmasını "bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız" olarak nitelendirdi. Özvar, bu kararın ardından vakıf üniversitelerinin de devlet üniversitelerinde olduğu gibi ikinci öğretim programlarını istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca vakıf üniversitelerinin, gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmaları gerektiğini vurguladı.

80 BİN ÖĞRENCİ ETKİLENECEK

Geçen yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında bu kadar düşüş olacağı anlamına geliyor. İkinci öğretim programlarının kapatılması, birçok öğrenci ve aileyi yakından ilgilendiriyor.

BAZI BÖLÜMLERDE KONTENJAN AZALTILDI

Ayrıca, YÖK tarafından mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjanların azaltılması kararı alındı. Bu kararın, ilgili bölümlerdeki öğrenci sayısının düşmesi ve eğitim kalitesinin artırılması amacı taşıdığı aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri