"Yüksek Karlı Gizli Fon" dolandırıcılığıyla ilgili yeni dava açıldı

İstanbul'da kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı olarak bilinen olayla ilgili Seçil Erzan hakkında yeni bir dava daha açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, müşteki Atilla Baltaş’ın şikayeti üzerine hazırladığı iddianamede, Erzan'ın Baltaş'tan 3 milyon dolar aldığı ve bu parayı yatırım amacıyla fonlara yatıracağı vaadiyle kandırdığı belirtildi. İddianame, Erzan'ın yargılandığı ana dava ile birleştirilmesi talebiyle hazırlandı.

İDDİANAME VE SAVUNMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan’ın, Atilla Baltaş’a "bankada yatırım yapma" vaadiyle 3 milyon dolar aldığı belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın savunmasına da yer veriliyor. Erzan, Baltaş'tan aldığı paranın fon amaçlı olmadığını savunarak, "Baltaş'a verdiği paranın faizini ödedim. O beni mağdur etti." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Baltaş'ın kendisine baskı kurarak borç senedi imzalattığını iddia etti.

İddianamede Baltaş ve Erzan arasında geçen mesajlar da yer aldı. Baltaş'ın Erzan'a, "Beni aptal yerine koydun", "Sevdiğim için tüm paramı sana verdim" şeklinde mesajlar attığı belirtiliyor. Erzan ise Baltaş’ın kendisini yurt dışına kaçırmak istediğini iddia etti.

BİRÇOK DAVAYLA YARGILANIYOR

Seçil Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 4 yıldan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Yeni açılan davada ilk duruşma 4 Ekim’de yapılacak. Aynı gün Erzan hakkında daha önce açılmış olan 3 farklı davanın da duruşmaları görülecek.

Erzan’ın yargılandığı diğer davalarda, Ömer Kahraman, Mert Zeydanlı, Volkan Bahçekapılı, Nur Erkasap, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani gibi isimler müşteki ya da müşteki-sanık olarak yer alıyor. Ayrıca, Seçil Erzan'ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı ana dava da İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Bu davada ünlü futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve teknik direktör Fatih Terim gibi tanınmış isimler müşteki olarak bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri