"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılık davasının görülmesine devam edildi

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında, Fatih Terim ve Selçuk İnan gibi tanınmış isimler de aralarında bulunduğu 6 müştekinin davaya katılma talebi kabul edildi.

Mahkeme, bir sonraki celsede hazır edilmeleri için müştekilerin avukatlarına süre verilmesine ve hazır olmamaları durumunda zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti.

Duruşmaya 2'si tutuklu 7 sanık, bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Tanıklar arasında bankanın yönetim kurulu üyesi Tanju Kaya da vardı. Kaya, ifadesinde, olayı ilk kez 2019'da Fatih Terim'i ziyarete gittiğinde öğrendiğini ve daha sonra da bazı isimlerin bankaya gelerek mağdur olduklarını söylediklerini belirtti. Kaya'nın ifadesine göre, söz konusu fonun büyüklüğü ve yönetimiyle ilgili belirsizlikler vardı ve banka dışında teslim edilen paraların olduğunu öne sürdü.

Duruşmada ayrıca bankanın teftiş kurulu başkanlığı inceleme ve soruşturma müdürü Cenk İzgi de tanık olarak dinlendi. İzgi, belirli kişilerin bankaya gelişi ve ellerindeki belgelerle ilgili bilgi verdi. Bu belgelerin gerçek olmadığını anladıklarını ve bazı tarihlerin değiştirildiğini belirtti. İzgi, Erzan'ın banka hesaplarının incelenmesi sırasında şüpheli işlemler tespit edildiğini ifade etti. Mahkeme, önemli tanıkların ifadesini aldıktan sonra 20 Eylül'e kadar duruşmayı erteledi.

İddianamede, Seçil Erzan'ın banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekilerden yüksek miktarlarda para alarak onlara yüksek kar vaat ettiği ve gerçekte olmayan bir fon hakkında yanıltıcı bilgiler verdiği belirtiliyor. Sanık Erzan ve diğer bazı sanıkların ağır cezalarla yargılanması talep ediliyor. Mahkeme, delillerin ve tanık ifadelerinin değerlendirilmesi için süreç devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri