Zaferin Rengi gala yaptı

İstanbul'da gerçekleşen bir futbol maçında Fenerbahçe'nin İngiliz takımına karşı zaferini konu alan "Zaferin Rengi" filminin galası yapıldı.

Film, İngiliz işgal kuvvetleri kumandanı General Harington'ın İstanbul'dan ayrılırken düzenlediği maçta yaşanan zaferi temel alıyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen galaya, filmin yönetmeni Abdullah Oğuz ve oyuncu kadrosu katıldı. Oğuz, filmin hem Fenerbahçe için önemli olduğunu hem de Milli Mücadele'nin bir yansıması olduğunu belirterek, "Bu film, Milli Mücadele'nin farklı bir perspektiften anlatıldığı bir yapım. Biz futbol aracılığıyla tarihi bir hikaye anlatıyoruz." dedi.

Filmin başrollerinden Kubilay Aka, Fenerbahçe'nin kurucu üyelerinden ve efsane kaptanı Galip Bey'i canlandırıyor. Aka, sette olduğu süre boyunca gurur duyduğunu belirterek, "Fenerbahçe'nin tarihindeki bu önemli dönemi canlandırmak benim için büyük bir onurdu." şeklinde konuştu.

Nejat İşler, filmde Fenerbahçe başkanı rolünü üstlenirken, Birce Akalay ise küçük bir rolde yer alıyor. Akalay, "Tek bir sahnede olsam da, bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Filmin diğer oyuncularından Yiğit Özşener, kariyerindeki en değerli iş olarak nitelendirdiği bu projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Özşener, "Bu film, sadece bir kişinin değil, tüm bir milletin hikayesini anlatıyor." şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci, Türkiye'nin ve Fenerbahçe'nin tarihine ışık tutan bu filmde yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Kahveci, "Filmi heyecanla bekliyoruz. Filmi izlerken duygulanacağımıza eminim." dedi.

Filmin yapımcısı Sadettin Saran, galada yapılan bir soru üzerine, Türkiye'nin olimpiyatlarda altın madalya kazanması durumunda belgesel tarzında bir film yapacaklarını açıkladı. Saran, "Bu film, Fenerbahçe'nin kuruluşundan Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar uzanan dönemi anlatıyor." şeklinde konuştu.

Galaya Fenerbahçe başkanı Ali Koç ve diğer yöneticilerin yanı sıra ünlü isimler de katıldı. "Zaferin Rengi", tarihi bir hikayeyi futbol aracılığıyla anlatarak izleyicileri geçmişe götürmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri