Zonguldak için bu defa da yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı!

Zonguldak'ta son günlerde yaşanan yoğun yağış ve beraberinde gelen sel felaketlerinin ardından, bu defa da uzmanlar yüksek sıcaklık için vatandaşları uyardı.

Zonguldak son zamanlarda yoğun sağanak yağış nedeniyle sel felaketleriyle mücadele ediyordu. Sel felaketinin geçmesinin ardından, İl Hıfzıssıhha Meclisi Zonguldaklı vatandaşları bu defa da yüksek sıcaklık için uyardı. Vatandaşlara günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Termometrelerin 32 dereceye yaklaştığı Zonguldak'ta İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanarak kararlar aldı. Ülke genelinde meydana gelen hava sıcaklıkları ve nemdeki artışın, gerekli önlemler alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği ifade edildi. Alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
"Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri