Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Zorunlu trafik sigortasında yarın başlayacak olan platform uygulaması ile sürücülerin kısa sürede poliçeye ulaşması hedefleniyor.

Zorunlu trafik sigortasında yeni uygulama olan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarın devreye giriyor. Platform uygulaması ile sürücülerin kısa sürede poliçeye ulaşması hedeflenirken, teklif vermeyen şirketlerin tespiti de bu sayede kolaylaşacak.

Yaklaşık 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlı tutuldu.

Genelgeye göre, sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle platform üzerinden organik şekilde süreçleri yürütecek.

Platform üzerinden yapılacak aracılık sözleşmesinde teminat mektubu sunulması veya kefalet sigortası istenmeyecek. Sigorta şirketi, acenteye sadece tek bir şirket ile çalışılması gerektiğine ilişkin kısıtlama koyamayacak. Ayrıca, acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek herhangi bir düzenleme de yapamayacak.

"ACENTENİN İŞİ KOLAYLAŞACAK"

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, AA'ya yaptığı açıklamada yarın devreye alınacak teklif platformunun, amacına uygun olarak çalışması halinde acentenin işini kolaylaştıracağını ifade etti.

Platform üzerinden yapılacak aracılık sözleşmelerine dikkati çeken Korkut, "Genelgeye göre, şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabilir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri