12 Ekim 2024’te neler yaşandı? 12 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 7 gündür devam eden kara saldırılarında bomba yüklü robotları kullandığı belirtildi.

İsrail'de onlarca kişi, Gazze'deki Filistinli gruplarla esir takası anlaşması talebiyle Tel Aviv'de gösteri yaptı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto ederek ateşkes çağrısı yaptı.

Hizbullah, İsrail’in Tel Aviv kentinin banliyölerine "kamikaze dronlar" ile hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanımız rahat olsun, toplumun huzurunu bozan, güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecektir." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ABD'nin Suriye'deki gelişmeler bağlamında 13894 Sayılı Başkanlık Kararnamesi'ni bir yıl daha uzatmasına ilişkin, "Sahadaki gerçeklerle bağdaşmamaktadır." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'ne ilişkin, "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çengelköy'deki bir çorbacıda vatandaşlarla sohbet etti.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında ödüller sahiplerine teslim edildi.

Festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film", Nadim Güç'ün yönettiği "Mukadderat" seçildi.

Uzun Metrajda "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü "Evcilik" filmindeki rolüyle Nejat İşler, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahipleri ise "Ayşe" filmindeki rolüyle Binnur Kaya ile "Mukadderat" filmindeki rolüyle Nur Sürer oldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç.'nin yeni sezon çekimlerinin 2025 Ocak'ta Etimesgut'ta başlayacağını bildirdi.

ANKARA'DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB), Ankara'nın başkent oluşunun 101. yılı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Pakistan'dan Türkiye'ye getirilen ve 14 saatlik operasyonla birbirinden ayrılan başlarından yapışık ikizler, tedavilerinin tamamlanması sonrasında Bilkent Şehir Hastanesinden taburcu edilerek ülkelerine döndü.

Türkiye'yi derinden sarsan Narin Güran cinayetinin ardından Mamak Belediye Meclisi, 8 yaşındaki Narin'in isminin ilçedeki bir parka verilmesini kararlaştırdı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle aranan Ö.K. ve S.K. adlı karı koca yakalandı.

Ankara'da, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda toplam 17 ton 484 litre kaçak etil alkol ele geçirildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce bir araca çarptıktan sonra bir evin istinat duvarına vurarak durabildi.

Ankara Genç İHH gönüllüleri, kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Pankart ve dövizler taşıyan grup, Hacı Bayram Veli Camisi avlusunda toplandı.

Ankara Genç İHH Başkanı Rukiye Demir, Çocuklarını, kadınlarını koruyamayan toplumun, güvenli bir geleceği olmayacaktır. Güvenli gelecek için dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm topluma barış ve huzuru vaat etmeliyiz." dedi.

SPORDAN GELİŞMELER

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz ayağındaki ilk yarışı kazanan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, "Diğerlerine göre farklı lastik seçimi yaptık. Aslında bu risk değildi, kendimizi korumaya aldık." dedi.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara'da geleneksel "Diplomatik Tenis Günü" turnuvası düzenlendi.

Bursa'da yaklaşık 100 bisikletlinin katılımıyla "Gazze için pedal çevir" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz ip destekli kategorisinden sonra çift palet kategorisinde de Türkiye rekoru kırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri