19 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 19 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

Dünyadan Gelişmeler

GAZZE’DE İSRAİL SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 318 gündür sürdüğünü açıkladı. Son 24 saatte gerçekleştirilen üç büyük saldırıda 40 Filistinli hayatını kaybetti, 134 kişi ise yaralandı. Yaralı sayısının 92 bin 743'e ulaştığı bildirildi. Enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, sağlık ekiplerinin hala bu cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN’DAN DİPLOMATİK ÇABA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, Gazze'deki durumu değerlendirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede, Blinken'ın Gazze'deki durumu “Muhtemelen en iyi, belki de son fırsat” olarak nitelendirdiği ve tarafları ateşkes anlaşmasını tamamlamaya davet ettiği ifade edildi. Ateşkes görüşmelerinin bu hafta Kahire'de devam etmesi bekleniyor.

Türkiye’den Gelişmeler

TÜRKİYE’NİN EN MUTLU ŞEHİRLERİ: KIRIKKALE DÖRDÜNCÜ, ÇANKIRI ALTINCI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı ‘Türkiye’nin En Mutlu Şehirleri Araştırması’na göre Sinop, Türkiye'nin en mutlu şehri olarak belirlendi. Kırıkkale dördüncü sırada, Çankırı ise altıncı sırada yer aldı.

DİLAN POLAT DAVASINDA ŞAŞIRTICI KARAR

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Aylardır süren yargılama sürecinin ardından mahkeme, Dilan Polat'ın ana davadan tahliyesine karar verdi. Polat'ın yargılanması tutuksuz olarak devam edecek.

CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin barınma ve geçim sorunlarına dikkat çekerek iktidarı acil çözüm bulmaya çağırdı. Kış, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP LİDERİ ÖZEL, MAHMUD ABBAS’IN DAVETİNİ KABUL ETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın daveti üzerine Filistin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, Özel’in bu daveti kabul ettiğini ve önümüzdeki günlerde Filistin’e giderek Abbas ile görüşmelerde bulunacağını belirtti.

Ankara’dan Gelişmeler

KEÇİÖREN’DE REHİNE KRİZİ: FİRARİ HÜKÜMLÜ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ankara’nın Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde bir market sahibini rehin alan firari hükümlü, müzakereci polislerin uzun uğraşlarına rağmen silahını bırakmayınca düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

KEÇİÖREN'DE YAKALANDI

Ankara’nın Keçiören ilçesinde, hakkında 73 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari suçlu, jandarma ekiplerince yakalandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri, birden fazla ‘konut ve eklentilerinde yağma’ suçundan aranan E.B.’nin izine ulaştı. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda E.B., Keçiören’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri