24 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 24 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

Dünyadan gelişmeler

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 334 gündür devam eden saldırılarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Son 48 saat içinde Gazze'nin farklı bölgelerine yapılan beş saldırıda 69 sivilin yaşamını yitirdiği, 212 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. 7 Ekim'de başlayan saldırılardan bu yana toplam can kaybının 40 bin 334, yaralı sayısının ise 93 bin 356 olduğu ifade edildi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki bölgelerin tahliye edilmesini talep etmesinin ardından Birleşmiş Milletler’e (BM) ve uluslararası topluma Gazze'deki sivillere koruma sağlaması çağrısında bulundu.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Erdoğan “HIZIRREİS denizaltımızı 2025 yılında, MURATREİS denizaltımızı da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. HIZIRREİS denizaltımızı 2025 yılında, MURATREİS denizaltımızı da 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz" dedi.

İki ilde denize girmek yasaklandı!

Olumsuz hava şartları nedeniyle Trabzon ve Giresun valilikleri, vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. İki ilde de bugün ve yarın için beklenen şiddetli rüzgarın dalgaları yükselteceği ve can güvenliğini tehlikeye atacağı belirtildi.

Arzu Erdem, MHP'den isitifa etti!

MHP eski Milletvekili Arzu Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, parti içinde çalışmalarından rahatsız olanların olduğunu belirtti.

Kadın sigortalılara doğum borçlanması ile erken emeklilik fırsatı

Kadın sigortalılar için yapılan yeni düzenlemeler, doğum borçlanması yoluyla emeklilik yaşını önemli ölçüde geriye çekme imkânı sunuyor.

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü renkli etkinliklerle kutlanıyor

Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Ankara’dan gelişmeler

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri, coşkulu bir açılışla başladı. Açılışta konuşan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "Taha Akgül, ülkemizin adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış, bir milli kahramanımızdır. Onun azmi, disiplini ve vatan sevgisi, gençlerimize ilham vermekte ve geleceğin pehlivanlarını yetiştirmemize vesile olmaktadır." dedi.

Özer Kasap: Turizm potansiyelini daha geniş bir kitleye tanıtmayı amaçlıyoruz!

Beypazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ve uluslararası bürokratların davet edildiği etkinlik sonrası anadolugazete.com.tr'ye kınuşan Özer Kasap, "Bu ziyaretle, ilçemizin turizm potansiyelini artırmayı ve daha geniş bir kitleye tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ankaralı kadın girişimci hayallerini İtalyan pizzasıyla gerçekleştirdi

İtalyan mutfağına olan tutkusunu Ankara’ya taşıyan Semiha Aydın, emeklilik sonrası kurduğu pizzacıyla hem hayallerini gerçekleştirdi hem de özgün lezzetlerle Başkent'in damak zevkine hitap ediyor.

Ankara'da sollama yapan EGO otobüsü kamyona çarptı!

Başkent Ankara’da sollama yapmak isteyen bir halk otobüsü, önündeki kamyonun kasasına çarptı.

Milli Güreşçi Taha Akgül: Karakucak Güreşleri gençler için büyük bir fırsat

Keçiören Belediyesi tarafından 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Olimpiyat şampiyonu ve Milli Güreşçi Taha Akgül, "Karakucak güreşleri, Türkiye’nin gelecekteki şampiyonlarını yetiştirmek için büyük bir öneme sahip. Keçiören Belediyesinin alt yapısı için buradaki parlayan gençleri takip edeceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri