24 Haziran 2024’te neler yaşandı? 24 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 598 Filistinli hayatını kaybetti, 86 bin 32 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze'nin büyük bir kısmı yok edildi, iki milyondan fazla Gazzeli için burası gerçek bir cehennem. Çocuklar yetersiz beslenme ve susuzluktan ölüyor." dedi.

Fas Kralı 6. Muhammed, İsrail'in aylardır yıkıcı saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'ne 40 ton tıbbi malzeme gönderilmesi talimatı verdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinde isyancıların düzenlediği saldırıda 14 sivil yaşamını yitirdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında süren çatışmalar nedeniyle Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de yaklaşık 143 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde saat 22.25'te 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1'i kırmızı kategoride aranan, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından Sultan Dağ ile Zeynep Nibat'ın Batman kırsalında düzenlenen "Bozdoğan-45" operasyonunda etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında, İsrail Gazze çatışmasına ilişkin, "Bence dünya bu senaryoyu ciddiye almalı; bu tehdidi ciddiye almalı. Böyle bir risk var. Bunu biz baştan beri diyoruz. Bu bir yani gerçekten hesabı kitabı yapılmış..." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) 747 bin 52 kurban hissesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade ederek, "Bu, milletimizin cömertliğinin, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve TDV'ye güveninin bir sonucudur." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile makamında görüştü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 30 Haziran Pazar günü yapılacak 3. Olağanüstü Kongresinde, parti teşkilatının genel başkan adaylığı için Mahmut Arıkan'ı benimsediğini söyledi.

Bankaların aldığı karar doğrultusunda, Türkiye'deki ATM'lerde önemli bir değişiklik yaşanacak. Yeni düzenlemeyle, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 9 günlük bayram tatili boyunca polis, jandarma ve sahil güvenlik sorumluluk alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde, 8 milyon 77 bin lira cezai işlem uygulandı.

YANGINLAR

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hasat edilmemiş buğday tarlasında çıkan yangında 100 dekarlık alan zarar gördü.

Edirne'de, yerleşim yeri yakınındaki tarlada çıkan anız yangınında yaklaşık 90 dekar tarım arazisi ve çok sayıda ağaç zarar gördü.

Kütahya'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Şanlıurfa Valiliği, kentteki ormanlık alanlara girişin yasaklandığını açıkladı.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Hastalık taşıdığı iddia edilen köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirdikleri için yargılanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla AŞTİ'de yoğun bir yolcu sirkülasyonu yaşandığı belirterek, "1 milyon 139 bin vatandaşımıza hizmet verdik." ifadeleri kullanıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Malatya'da önce CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın danışmanı Çiçek ve Yavaşoğlu çiftinin nikâhını kıydı, ardından da kendisi nişanlandı.

Kocaeli'de 16 bisikletli, çölyak hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak için Ankara'ya doğru yola çıktı.

Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden sonra Turistik Tatvan Treni de Ankara-Tatvan arasındaki ilk seferine, Ankara Tren Garı'nda düzenlenen törenle başladı.

SPORDAN GELİŞMELER

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu üçüncü maçında İtalya, uzatma dakikalarında bulduğu golle Hırvatistan ile 1-1 berabere kalarak son 16 biletini aldı.

Yeni sezonda 1. Lig'de mücadele edecek MKE Ankaragücü, Bosna Hersekli defans oyuncusu Nihad Mujakic'in FK Partizan'a transfer olduğunu açıkladı.

Türkiye'de ilk defa düzenlenen Flag Futbol (Bayrak Futbolu) Türkiye Şampiyonası'nın final etabı başkent Ankara'da oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri