6 FETÖ üyesi gözaltına alındı!

Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) giriş sınavlarında FETÖ'nün usulsüzlüklerine karıştığına dair itirafta bulunan 6 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara Emniyeti'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının PMYO giriş sınavlarında kullandığı usulsüzlüklerin yöntemleri belirlendi. 2006 ve 2007 yıllarındaki PMYO sınavlarında örgütün düzenlediği usulsüzlüklerde yer alan, sınavlara katılan ve sınav sürecinde mağdur edilen binlerce adayı hedef alan, kamu kurumlarına mensupları yerleştirerek örgütün çıkarlarını koruyan aktif polis memurları ve diğer kamu çalışanlarının da içinde bulunduğu şahıslara karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, FETÖ/PDY üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara ulaşarak örgüt mensuplarına dağıtılmasına aracılık eden ve sınav sorularını alan 6 şüpheli, 28 Mayıs'ta Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürdürüldü. Şüphelilerin ifadelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Aktif polis memuru A.O'nun ifadesine göre, PMYO sınavından bir hafta önce FETÖ/PDY'ye ait bir yurtta örgüt mensuplarınca hazırlanan soruları aldığı ve sınavda bu soruların çıktığını belirterek yüksek puanla polis olduğunu dile getirdi.

Diğer şüpheli S.Ş. ise örgütün üst düzey sorumluları tarafından kendisine verilen sınav sorularını dağıtmak üzere ev sorumlularına verdiğini ifade etti.

Yürütülen soruşturma sonucunda, polis okullarına yerleştirilen şahısların mezun olduktan sonra da FETÖ'nün temaslarını sürdürerek örgüt toplantılarına katıldıkları ve maaşlarının bir kısmını örgüte aktardıkları tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri