85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon kişinin kimlik verilerinin çalınıp çalınmadığına dair soruya canlı yayında yanıt verdi. "Güncel bir sızıntı söz konusu değil" diyen Uraloğlu, "Tüm vatandaşlarımız rahat olabilir" ifadelerini kullandı.

85 milyon kişinin kimlik verilerinin çalındığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kimlik verilerinin çalınıp çalınmadığı sorusuna bir kez daha yanıt verdi.

"GÜNCEL BİR SIZINTI YOK"

Uraloğlu, Türkiye'de verilerin çalınmasına dair bir sızıntı olmadığını ve böyle bir riskin bulunmadığını söyledi. "Güncel bir sızıntı söz konusu değil" diyen Uraloğlu, "Tüm vatandaşlarımız rahat olabilir" ifadelerini kullandı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAŞANMIŞTI

Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığının sisteminden kaynaklı bir sızıntı olduğunu açıklamıştı. Uraloğlu, "Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri