Adalet Bakanı Tunç: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma olamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili kesinlikle bir tartışma söz konusu olamaz. Yeni anayasa çalışmalarını, bu şekildeki tartışmalara boğmamak lazım" dedi.

İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Adalet Bakanı Tunç'un yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, yargı mensupları ve bakanlık personeli katıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adaletin tecellisi konusunda en önemli hususun ceza adalet sistemi olduğunu belirtti. Bakan Tunç, "Ceza adalet sistemi caydırıcı olmalı, toplumu suçtan korumalı, hak edene hak ettiği yaptırımı vermeli." dedi.

Ceza adalet sisteminin soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarından oluştuğunu aktaran Tunç, şunları söyledi:

"Cezanın infazı eğer kişiyi ıslah edebiliyorsa, onu topluma kazandırabiliyorsa, bir daha suç işlemeyecek hale getirebiliyorsa o zaman işte ceza adaletinin en önemli aşaması da gerçekleşmiş olur. Ceza infazı özellikle toplumu suçtan korumaya yönelik ceza adaletinin en önemli safhası. O nedenle bu aşamaya çok önem veriyoruz."

Son zamanlarda toplumu suçtan korumaya, huzur ve sükuna yönelik suçların önlenmesinin daha da önem kazandığını belirten Tunç, özellikle internet ve sosyal mecralarla yeni suç tiplerinin ortaya çıktığına iaşret etti.

Yargı reformu belgeleriyle mevzuatta birçok değişiklikler yapıldığını aktaran Tunç, yeni suç tiplerinin doğması nedeniyle bugüne kadar yapılan değişikliklere ilave olarak yapılması gerekenler konusunda da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Bakan Tunç,şunları kaydetti:

"Şu anda Meclisin gündeminde olan 9. Yargı Paketi'nde ve Meclisin gündeminde olan, milletvekillerimizin takdirine arz ettiğimiz 10. Yargı Paketi'nde de gerek ceza adalet sistemiyle ilgili, gerek cezalardaki caydırıcılıkla ilgili olarak önemli taslaklarımız var. Bazı suçlar bakımından, özellikle 2 yılın altındaki suçlarda cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamalarına yönelik, koşullu salıverme uygulamalarına yönelik, Türk Ceza Kanunu'muzda özellikle bazı suçlarla ilgili alt ve üst sınırla ilgili toplumdan ve uygulayıcılardan gelen eleştirilerin ortadan kaldırılmasına yönelik bazı çalışmalarımız var."

ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİYLE İLGİLİ BİR TARTIŞMA OLAMAZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili kesinlikle bir tartışma söz konusu olamaz. Yeni anayasa çalışmalarını, bu şekildeki tartışmalara boğmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin'in soruşturulmasına ilişkin, “ eknolojinin son imkanları kullanılarak bu soruşturma gerçekleştirildi.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri