Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 21 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Tunç, "Geçmişte her dinden insanın barış ve esenlik içinde yaşadığı Filistin, günümüzde maalesef kan, gözyaşı, zulümle yıkanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, barışın dünyanın en büyük ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, insanların eşit hak ve özgürlüklere sahip olmasının barışın sağlanmasının temelini oluşturduğunu belirtti. Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerin göz ardı edilmesinin insanlığın geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

GAZZE’DEKİ SOYKIRIM İDDİALARI

Tunç, Gazze’deki durumu eleştirerek, "İşgalci İsrail, yaklaşık bir yıldır Gazze'deki masum sivillerin üzerine bombalar yağdırmakta, soykırım yapmaktadır." dedi. Bakan, bu süreçte 41 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 100 bine yakın yaralının bulunduğunu aktardı.

DÜNYA BARIŞINDAN BAHSETMEK MÜMKÜN MÜ?

Tunç, masum sivillerin katliama uğradığı bir ortamda dünya barışından söz etmenin imkansız olduğunu ifade etti. Sözde insan hakları savunucusu ülkelerin işgalci İsrail’in eylemlerine sessiz kaldığını dile getirerek, bu durumu eleştirdi.

TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN DESTEĞİ

Adalet Bakanı, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistinli kardeşlerin yanında olacağını ve yaşanan adaletsizliklere karşı durmaya devam edeceğini vurguladı. "Daha adil bir dünya mümkün" düsturuyla barış ve huzura katkı sağlamak için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri