Adana Havalimanı'nda taşınma işlemleri başladı

Adana Havalimanı, 87 yıllık tarihine 10 Ağustos itibarıyla veda etti.

1937 yılında hizmete açılan ve Türkiye'nin en eski kamu havalimanlarından biri olan Adana Havalimanı, gece yarısı itibarıyla yolcu uçuşlarına kapandı.

Dünya'nın haberine göre havalimanındaki TGS Yer Hizmetleri’ne ait araçlar, yeni hizmete giren Çukurova Uluslararası Havalimanı'na taşınmaya başladı. Yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurova Havalimanı’na yapılan taşınma işlemi, 12 saat boyunca aralıksız sürecek.

ADANA HAVALİMANI'NDA BİR DEVİR SONA ERİYOR

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Mersin’in Tarsus ilçesinde hizmete girmesiyle birlikte, Adana Havalimanı’ndaki faaliyetler durduruldu. Bu kapsamda, TGS Yer Hizmetleri’ne ait tüm altyapı araçları konteyner ve tırlar aracılığıyla yeni havalimanına naklediliyor. Taşınma süreci gece saat 00.00 itibarıyla başladı ve 12 saat boyunca devam edecek.

ESNAF GÖZÜNDEN: "ÖNEMLİ BİR PROJE"

Bölgede esnaflık yapan Mehmet Güneş, taşınma işlemi hakkında görüşlerini dile getirdi. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın önemli bir proje olduğunu vurgulayan Güneş, "Adana Havalimanı’mız maalesef yolcu uçuşlarına kapanıyor. Bugün de taşınma işlemi gerçekleşiyor. Gerçekten çok üzgünüz. Uzun yıllardır Adana halkına hizmet veren bir yer burası. Çukurova Havalimanı da önemli bir proje. Herkes için hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

87 yıllık hizmetin ardından Adana Havalimanı’nda bir dönem sona ererken, bölgedeki tüm uçuşlar bundan böyle Çukurova Uluslararası Havalimanı üzerinden gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri