AHEF Sağlık Bakanlığına seslendi: "Tüm sorumluluk aile hekimlerine yükleniyor"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik hakkında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, sağlık sisteminin güçlendirilmesi ve çalışanların güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni yönetmeliğin kendilerini bilinmezliğe sürüklediğini söyledi.

"TÜM SORUMLULUK AİLE HEKİMLERİNE YÜKLENİYOR"

AHEF Başkanı Nehir, “Bakanlıktan çıkarılan yeni yasa ile karşı karşıyayız. Anayasal haklarını ihlal eden bu yönetmelik meslek onurumuzu hiçe sayıyor. Bu sistem kölelik sistemini de beraberinde getirmektedir. Ayrıca bu yönetmelik bizleri bilinmezliğe sürüklüyor. Kanser hastaları, aile hekimlerine muayeneye gelmedikleri için burada biz cezalandırılıyoruz. Hastanın sağlığı tehlikeye atmasına hiç bir sorumluluk verilmezken buradaki tüm sorumluluk aile hekimlerine yükleniyor” dedi.

Kişinin hiçbir sağlık sorunu olmamasına rağmen 6 ayda bir vatandaşı muayene etme zorunluluğun olduğuna dikkat çeken Nehir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hasta olmayan birinin 6 ayda bir sağlık merkezinde ne işi var. Eğer muayene edilmezse maaşını alamazsın şeklinde tehdit ediliyoruz. Tam tersi vatandaş hasta oldu hastaneye gitti ama aile hekimliğine gitmedi yine maaşınızı alamazsınız diye tehdit edilmekteyiz.”

"SAĞLIK SİSTEMİNDE SINIFTA KALDINIZ"

Hekimlere karşı uygulanan memnuniyet puanlamasına karşı olduklarını bildiren Nehir, “Hekimlere karşı memnuniyet puanına karşıyız ve bunu kabul etmiyoruz. Bir kez daha sağlık hizmetinde sınıfta kaldınız. Sağlık sistemi, ticari bir yöne doğru yöneltilmektedir. Ayrıca matematik formüllerinde dört bilinmeyenlerle karşı karşıyayız. Hekimler her dönemde acaba sözleşmem yenilenmeyecek mi diye korku yaşıyor. Bu yönetmelik sağlık sistemini tehdit ederken aynı zamanda sağlıkta şiddete de yol açıyor. Bu durum bizleri çaresiz bırakmakta.” şeklinde konuştu.

"19 EKİM’DE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ANKARA’DA OLACAĞIZ"

Sağlık Bakanlığına seslerini duyurmak için burada olduklarını belirten Dr. Nehir, “Bu sistemin piyonları olduğumuzu Sağlık Bakanlığı yüzümüze vuruyor. 19 Ekim tarihinde 28 bin aile hekimleri ve sağlık çalışanları ile birlikte Ankara’da büyük bir mitingimiz var. Bizler geleceğimize sahip çıkacağız. Tüm vatandaşları da bu mitinge davet ediyoruz.” diye aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri