Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Gaziler Günü’ne özel havalı tabanca etkinliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Eryaman Stadyumu'nda havalı tabanca atış etkinliği düzenlendi. Etkinliğe gaziler, gazi yakınları ve basın mensupları katıldı.

Etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, 19 Eylül'ün sembolik bir gün olduğunu ancak her günü şehit ve gaziler için özel gördüklerini ifade etti. Madak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şehit yakınları ve gazilerle birlikte sürekli olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Ayrıca, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın geçtiğimiz hafta kadın gazilerle kahvaltıda bir araya geldiğini hatırlatarak, bu buluşmanın gaziler için büyük önem taşıdığını belirtti.

“GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI, DEVLETİN HAZİNESİDİR”

Devlet olarak gaziler ve şehit yakınları için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Madak, Cumhurbaşkanı'nın da sıkça dile getirdiği "Bu vatan, uğruna canını veren kahramanların eseridir" sözlerine dikkat çekti. Gaziler ve şehit yakınlarının devletin en değerli hazineleri olarak görüldüğünü belirten Madak, bugüne kadar kamuda istihdamdan ücretsiz ulaşıma kadar pek çok hizmet sunulduğunu söyledi. Ayrıca, diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışmaların sürdüğünü ve gaziler için ne yapılsa az olduğunu ifade etti.

729 KİŞİLİK KAMUDA İSTİHDAM ATAMASI

Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, konuşmasında ayrıca önemli bir müjdeyi paylaştı. Şehit ve gazi yakınlarından oluşan 729 kişinin kamuda istihdam edilmesi amacıyla atamalarının yarın gerçekleştirileceğini belirtti. Bu gelişme, şehit ve gazi yakınlarına yönelik sunulan hizmetlerin sadece sosyal alanda değil, iş hayatında da devam ettiğinin bir göstergesi oldu.

POLİS MEMURU SEVGÜL AYDEMİR: “İLK DENEYİMİM OLDU”

Etkinlikte havalı tabanca atışında birinci olan 15 Temmuz gazisi Polis Memuru Sevgül Aydemir, yarışmanın oldukça eğlenceli geçtiğini ve ilk defa havalı tabanca denemesi yaptığını söyledi. Aydemir, bu tür etkinliklerin gaziler için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.

EMİNE AYDIN BELGE: “HOŞ VAKİT GEÇİRDİM”

Etkinlikte ikinci olan Kredi Yurtlar Kurumu personeli 15 Temmuz gazisi Emine Aydın Belge ise bu tarz etkinliklerin devam etmesini diledi. İlk kez böyle bir organizasyona katıldığını söyleyen Belge, hoş vakit geçirdiğini ifade etti.

OLİMPİYAT SPORCULARI DA ETKİNLİKTE YER ALDI

Etkinlikte ayrıca Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden ve 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç de yer aldı. Tarhan ve Dikeç’in katılımı, etkinliğe renk katarken, gazilerle olan dayanışmalarını pekiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri