Ankara'nın göbeğinde yapılan 10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçti

10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçti. Mahkeme heyeti kararında müebbet hapis cezasıyla davayı kapatırken insanlığa karşı suçtan ceza alan olmadı.

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen terör saldırısının üzerinden dokuz yıl geçti. Miting alanında bir araya gelen binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan bu saldırıyla ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yıllardır süren dava süreci, geçen Temmuz ayında sonuçlandı.

Davanın tutuklu sanıkları Yakup Şahin, Hakan Şahin, Resul Demir, İbrahim Halil Alçay, Hacı Ali Durmaz, Erman Ekici, Talha Güneş, Hüseyin Tunç ve Metin Akaltın, insan öldürme suçundan 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan da 379’ar kere 18 yıl hapis cezası verildi.

Dava kapsamında hakkında suçlama yapılan 26 sanıktan 16’sı ise hala firari durumda ve bu kişilerin IŞİD üyesi oldukları tahmin ediliyor. Saldırı ile ilgili ihmali olduğu tespit edilen bazı kamu görevlileri hakkında ise soruşturma izni verilmedi.

Oğlu Korkmaz Tedik’i kaybeden Zöhre Tedik, yargılama sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Erman Ekici insanlığa karşı suç ile yargılanırken, son gelen heyet bunu değiştirerek 10 Ekim’i zamanaşımına uğratmaya çalıştılar. Bir katliamı planlayarak işlemek insanlığa karşı suçtur, ancak mahkeme bunu akladı," dedi.

Tedik, kamu görevlilerinin sorumluluğunun asla yargılanmadığını vurgulayarak, "Bombanın patlamasının ardından kolluk kuvvetleri alana gaz bombası attı. Ben oğlumu kaybettim, ama oğlumun o gaz bombası yüzünden öldüğünü düşünüyorum, ancak bu da reddedildi. Kamu sorumluları mahkemenin önüne gelip hesap vermedikçe biz bu davayı bitirmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri