Bakan Derya Yanık hakkında flaş iddia!

Cumhuriyet'in, AK Parti'den milletvekili adayı gösterilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hakkında yaptığı haber gündem oldu. Bakan Yanık, iddiaları kabul etti.

Cumhuriyet'in haberine göre, seçim propagandası için giydirme yapılan araçlardan birinde, AFAD tarafından hazırlanan yardım kolileri görüntülendi. Bunun üzerine, depremzeler için hazırlanan kolilerin seçim malzemesi yapılıp yapılmadığına dair iddialar gündeme oturdu.

Bölgedeki vatandaşlar ise yardım kolilerinin Yanık’ın da fotoğrafının yer aldığı araçtan dağıtıldığını iddia etmesi üzerine gündem değişti. Bakan Yanık ise bu iddialara Twitter hesabı üzerinden cevap verdi. Yanık, "Bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir. Bu görüntüler referans gösterilerek kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası haksız ve mesnedsizdir" diyerek iddialara cevap verdi.

"AÇIK VE ŞEFFAF BİR SEÇİM YÜRÜTÜYORUZ"

Bakan Yanık, şunları söyledi:

"Görüntülerin tarafımıza ulaşmasının hemen ardından konu araştırılmış ve AFAD’dan gıda desteği alan depremzede vatandaşların talebini karşılamak ve yardım amacıyla AFAD’dan alınan kolilerin araçla taşındığı bilgisi alınmıştır.

Konu tüm detaylarıyla ayrıca araştırılacaktır. Seçim sürecinin ilk dakikasından itibaren son derece açık ve şeffaf bir seçim yürütüyoruz.

Bu türden olayları fırsat bilip kendilerine istismar malzemesi çıkartmaya çalışanlar da şunu iyi bilsin ki bugüne kadar bu necip milletin tek bir helal kuruşuna halel getirmedim, getirilmesine de müsaade etmem. Bunun tasdiki için beklemeniz gereken süre sadece 18 gündür."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu Afyon mitinginde konuştu: Şeker fabrikasını geri alacağız
Mansur Yavaş Kayseri mitinginde konuştu! Kayseri'de iktidar yuhalandı, Yavaş müdahale etti

Gündem Haberleri